Broodje Joris & Alain
Samen met chef-kok Alain Caron mocht ik een verrukkelijke sandwich met zuurdesembrood maken.
Ingrediënten:
- zuurdesem brood van circa 1 kilo
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 1 el olijfolie
- 100g rucola
- 400g witte kool of spitskool, heel dun geschaafd
- 20g oude kaas, geraspt
- rasp van Boeddha’s hand (dit kan je ook vervangen door de rasp van een limoen)
- rasp van een halve sinaasappel
- sap van een halve sinaasappel
- 4 el mayonaise (eventueel Japanse mayonaise)
- 200g Parmaham
- zout en peper
- eventueel: 100 gram truffel, dun geschaafd
- verder nodig: plastic folie
Bereidingswijze:
- Fruit de ui in olijfolie
- Meng in een kom de ui, rucola, kool, kaas, limoenrasp, sinaasappelrasp en sinaasappelsap.
- Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten trekken
- Snij het brood in zijn geheel in de lengte door.
- Beleg de onderkant met Parmaham en eventueel met plakjes truffel.
- Verdeel de salade hier gelijkmatig overheen in een dikke laag van circa 1 centimeter.
- Leg de bovenkant van het brood erop en rol het geheel strak in plasticfolie
- Als het brood stevig gerold is kan je er plakken van snijden van circa 3 centimeter per persoon
Bon appetit!
Alain Caron
Bron: NPO BinnensteBuiten